Chlieb Chameleón

Suroviny: 450-500 g múky, 0,5 l vody, 3 lyžice oleja-najlepšie kokosový, po 1 lyžičke: soli, cukru a sódy bic., rôzne bylinky, napr. mletá rasca, majorán…, rôzne semená, napr.: mak, sezam, slnečnica, mleté ľanové semeno….
Múku používame celozrnú a volíme podľa zdravotných problémov. U ľudí trpiacich neznášanlivosťou lepku volíme múky bez lepku, ako: pohánková, kukuričná, pšenová…
Pre ostatných môžeme použiť napr. múka špaldová, ražná, pšeničná, ovsená, pohánková, kukuričná, pšenová… ale môžeme použiť napr. ovsené vločky alebo zbytky uvarených obilnín, všetko do váhy 450-500 g.

Postup: v nádobe zmiešame všetky suroviny, len premiešame. Cesto dáme do formy, napr. rôzne sklenné misy vystlaté papierom na pečenie alebo na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch C 35-45 min podľa hrúbky cesta.

Chlieb je veľmi chutný, vydrží 4-5 dní a je hotový skôr ako poň stihnete ísť do obchodu. Nazvala som ho Chameleón, keďže jeho chuť môžete neustále obmieňať. Avšak nezabudnime, že chlieb nie je vhodné jesť príliš často, pre náš organizmus je oveľa vhodnejšie konzumovať rôzne obilninové kaše. Časté a pravidelné každodenné jedenie chleba príliš sťahuje naše črevá a tým zhoršuje vstrebávanie živín.

Jedna Odpoveď

  1. Janka Lajčiaková
    Janka Lajčiaková 5. Jún 2014 na 14:20 | | Odpovedať

    ok

Zanechať odpoveď pre Janka Lajčiaková Tu kliknite pre zrušenie odpovede.

Current month ye@r day *